OM MIG SJÄLV

 

Jag bor 3,5 mil söder om Kalmar med min fru Åsa och mina döttrar Felicia och Sofia på en liten hästgård utanför Söderåkra

Jag har fått en stor erfarenhet vin och allt runtomkring det och det får jag tacka Sigvard Johansson för som trodde på mig, men det har inte varit en dans på rosor, det krävs så mycket jobb att nå ditt jag är nu och ska tilläggas att jag är självlärd och inte utbildad, vilket gjort vägen har varit längre och krokigare längre för att  komma ditt där jag är. Jag har fått ett mycket stort intresse för mat och vin i kombinationer. Genom åren har jag genom mitt ansvar för vinkällaren på Stufvenäs Gästgifveri fått ta del av flera erkännanden genom utmärkelser och diplom. Jag var med och byggde upp vinkällaren på Stufvenäs Gästgifveri i början på nittiotalet och där började mitt stora intresse och min passion för mat och vin. Under flera år gjorde jag vinlistor till ett 50 tal krogar i Småland, Blekinge, Öland och Östergötland och höll utbildningar till personalen så dom kunde rekommendera viner till sina gäster och detta resulterade till att gästerna inte beställde husvinet som är enklast att beställa, det resulterade i att man sålde fler kvalitetsviner på restaurangerna. Jag har även utbildat krogar i merförsäljning och rutiner som ger restaurangerna en mer harmonisk miljö och personalen känner sig viktiga.

 

 

 

 


FORSÄTTNING

Från 1998 och fram till idag så har jag uppdrag av tidningar att skriva artiklar om vin och mat. Vilket är mycket stimulerande och man håller sig uppdaterad.

Jag gör även konsultjobb åt Vinagenturer, restauranger och privatpersoner som vill anordna vinprovningar hemma vilket är mycket uppskattat.

Vad gillar jag för viner.

Mitt stora intresse när det gäller vinländer är Frankrike som är ett riktigt klassikt vinland med områdena Bordeaux, Bourgogne och Champagne för att nämna några klassiska områden men jag är också ett stort fan av Italien och dess klassiska områden. Det ska nämnas också att många vinländer har sin inspiration från dom här länderna men jag gillar viner från hela världen och för mig som började tidigt med vinet har det varit underbart att se hur vinländer växer i kvalitet.